Aktualna izobraževanja
Prijavite se na katero od trenutno razpisanih izobraževanj in pridobite praktična znanja, ki vam bodo v pomoč pri vašem delu.
17. maj 2024
Izvršba za nepravnike – enostavna, jasna, uspešna
Napake v izvršbi so težko popravljive, njihove posledice pa hude. Da jo lahko vodimo, moramo poznati vsaj osnove postopka, četudi nismo pravniki. Izobraževanje smo zato prilagodili nepravnikom, ga zasnovali brez nepotrebne teorije, z jasnim in sistematičnim pregledom bistva postopka in z učenjem pravil na konkretnih primerih.
SPLETNA IZVEDBA / Izvaja Maja Lajevec
23. MAJ 2024
Optimizacija dietnih jedilnikov in HACCP v šolski kuhinji
Na izobraževanju se bomo najprej posvetili medicinsko predpisanim dietam in prehranskim zahtevam pri njihovem izvajanju ter se naučili pravilnega izračunavanja ogljikovih hidratov, maščob in fenilalanina v živilih. V drugem delu se bomo osredotočili na sistem HACCP, poudarili bomo pomen vodenja dokumentacije v skladu s tem sistemom, obravnavali bomo tudi alergene ter zakonodajne predpise, ki urejajo področje zagotavljanja varne hrane v šolskem okolju.
SPLETNA IZVEDBA / doc. dr. Evgen Benedik in Eva Grohar Gros
30. maj 2024
Ustrezna prehrana starostnika in priprava medicinsko predpisanih diet
Na predavanju se bomo osredotočili na prehrano za zdravo staranje, ključne prehranske primanjkljaje in spoznali prehranske zahteve pri izvajanju različnih medicinsko predpisanih diet. Govorili bomo tudi o prehranskih dopolnilih in oralnih prehranskih dodatkih ter prehrani pri motnjah požiranja.
Izobraževanje je namenjeno organizatorjem prehrane, izvajalcem zdravstveno-higienskega režima in kuharskemu osebju v DSO.
Izobraževanje je namenjeno organizatorjem prehrane, izvajalcem zdravstveno-higienskega režima in kuharskemu osebju v DSO.
SPLETNA IZVEDBA / Izvaja doc. dr. Evgen Benedik
29. avgust 2024
Nove smernice za prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih
Na predavanju boste pridobili znanja, s pomočjo katerih se boste lahko do novega šolskega leta, ko se bodo smernice začele uporabljati, uspešno prilagodili na številne spremembe, ki jih smernice vpeljujejo v načrtovanje in pripravo hrane za otroke. Smernice med drugim opredeljujejo merila za izbor živil, načrtovanje sestave, količinske normative, način priprave šolske prehrane ter časovni okvir za njeno izvedbo.
Izobraževanje je namenjeno organizatorjem šolske prehrane ter kuharjem v vrtcih in šolah.
Izobraževanje je namenjeno organizatorjem šolske prehrane ter kuharjem v vrtcih in šolah.
SPLETNA IZVEDBA / Izvaja doc. dr. Evgen Benedik
Pretekla izobraževanja
+ 2024
2024
+ 2023
2023
+ 2022
2022
Prijavnica
"*" indicates required fields