Aletheia – Katja Petrovec, s.p.

aletheia-logo

Dietna prehrana za otroke – vse o medicinsko predpisanih dietah

🗓️ 26. 9., 3. 10., 10. 10. 2024 | 13.30–16.40

📍 spletna izvedba – zoom

Na predavanjih bomo izčrpno predstavili vse medicinsko predpisane diete; spoznali bomo diete pri različnih prehranskih alergijah in se naučili, kako nadomestiti alergen z drugim živilom, kako ustrezno izvajati diete pri različnih preobčutljivostih oz. intolerancah ter pri presnovnih motnjah in nekaterih drugih kroničnih boleznih.

Dietna prehrana za otroke - medicinsko predpisane diete 2024

Opis izobraževanja

Organizatorji prehrane in kuharji v vrtcih in šolah se vse pogosteje srečujejo z medicinsko predpisanimi in tudi nepredpisanimi dietami, zato je nujno, da so ustrezno usposobljeni za varno pripravo diet.

Na predavanjih bomo izčrpno predstavili vse medicinsko predpisane diete; spoznali bomo diete pri različnih prehranskih alergijah in se naučili, kako nadomestiti alergen z drugim živilom, kako ustrezno izvajati diete pri različnih preobčutljivostih oz. intolerancah ter pri presnovnih motnjah in nekaterih drugih kroničnih boleznih.

Spoznali bomo tudi, zakaj so medicinsko nepredpisane diete lahko škodljive za otroke in na kaj moramo biti pri izvajanju kakršne koli diete pri odraščajočem otroku še posebej pozorni.

Program

četrtek, 26. september 2024, 13.30–16.40

1. Varovalna prehrana; balastna dieta in redukcijska dieta

2. Alergijska dieta brez mleka, alergijska dieta brez jajc, alergijska dieta brez pšenice, alergijska dieta brez arašidov, alergijska dieta brez drevesnih oreščkov

četrtek, 3. oktober 2024, 13.30–16.40

1. Brezglutenska dieta

2. Dieta pri laktozni intoleranci, dieta pri fruktozni intoleranci

četrtek, 10. oktober 2024, 13.30–16.40

1. Sladkorna dieta – štetje ogljikovih hidratov – zdravljenje z inzulinsko črpalko ali FIT terapijo

2. Dieta pri motnjah presnove, dieta pri drugih kroničnih boleznih

Izvajalec

Doc. dr. Evgen BENEDIK

Klinični dietetik na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana, predavatelj za področje prehrane ter mentor podiplomskim študentom na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. 2016 je ustanovil Inštitut za prehransko programiranje, od leta 2017 je tudi član Evropskega združenja za pediatrično gastroenterologijo, hepatologijo in prehrano.

Objavil je več kot 40 strokovnih in znanstvenih člankov, med njegova raziskovalna dela sodi tudi študij vpliva prehrane človeka v prvih 8000 dneh življenja na dolgoživost, pojav debelosti, sladkorne bolezni, srčno-žilnih ter drugih bolezni.

Kotizacija

Kotizacija za udeleženca na posameznem predavanju je 160 € + DDV.

Kotizacija za udeleženca na vseh 3 predavanjih znaša 350 € + DDV.

Udeleženci prejmejo gradivo in potrdilo o udeležbi.

Prijavnica

"*" indicates required fields

Na katero izobraževanje se prijavljate?*

Zavezanec za DDV?*
E-naslov*

Privolitev*
Privolim, da Aletheia, Katja Petrovec s. p. kot upravljavec zbira in uporablja zgoraj navedeni e-naslov/e-naslove, ime in priimek ter naziv organizacije za obveščanje o potencialno relevantnih izobraževalnih dogodkih v organizaciji Aletheie. Zgoraj navedeni podatki se hranijo in uporabljajo do preklica, vendar ne več kot 10 let od privolitve. Zunanji uporabnik vaših podatkov je zgolj ponudnik storitev e-poštnega marketinga (pogodbeni obdelovalec), izjemoma je lahko zunanji uporabnik tudi tisti, ki bi za to imel izrecno zakonsko podlago. Avtomatizirano odločanje in profiliranje se ne izvaja. Privolitev lahko kadarkoli prekličete po e-pošti ali na drug pisen način, ne da bi to vplivalo na obdelavo podatkov do preklica. V skladu s Splošno uredbo (EU) o varstvu podatkov imate tudi pravico do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki in pravico do popravka, omejitve obdelave, ugovora, izbrisa in prenosljivosti vaših podatkov ter možnost prijave morebitne kršitve pri Informacijskem pooblaščencu.
Vaša izbira ne bo vplivala na izvedbo dogodkov.

Kotizacijo nakažite na račun:
Aletheia, Katja Petrovec s.p., Viška cesta 6, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 6100 0002 7125 718
ID za DDV: SI86475673
Matična številka: 9128263000

Splošni pogoji:
Prijave in odjave

Prijave na posamezen izobraževalni dogodek sprejemamo pisno, preko spletnega obrazca, po pošti, e-pošti, izjemoma tudi po telefonu, najkasneje tri delovne dni pred dogodkom. Prijava preko spletnega obrazca je potrjena, ko prejmete potrditveno e-poštno sporočilo. Skrajni rok za morebitno odjavo je tri delovne dni pred dogodkom. Če se boste odjavili dva delovna dneva pred dogodkom, vam bomo zaračunali manipulativne stroške v višini 30 % kotizacije, pri kasnejši odjavi ali v primeru, da odjave niste poslali, pa polno kotizacijo. Kotizacijo poravnate na podlagi po seminarju izdanega računa, za proračunske uporabnike je ta v e-obliki, s 30-dnevno valuto.

This field is for validation purposes and should be left unchanged.