vabimo na predavanje

NOVA DOGNANJA O URAVNOTEŽENI PREHRANI


petek, 29. marec 2019, 18.00–19.30
Hotel NOX, Celovška cesta 469, Ljubljana

Se tudi vi v poplavi »strokovnih« predavanj in »strokovnih« člankov sprašujete, kakšna sploh je prehrana, ki nas ohranja zdrave in v ravnovesju?
V zadnjem času medicina na vseh področjih potrjuje, da je hrana eden izmed najpomembnejših vedenjskih vzrokov, ki vpliva na nastanek in napredovanje mnogih bolezni (tudi možgani so občutljivi na to, kaj zaužijemo!). V poplavi informacij o »zdravi« prehrani smo mnogi izgubili kompas, kaj zdrava prehrana sploh je.
Na predavanju se bomo z novimi dognanji vrnili na začetek in odgovorili na vprašanja:
– Kako na enostaven način načrtujemo prehrano in optimalno koristimo prebavila?
– Kako sestavimo enakovreden obrok?
– Kakšen je ustrezen ritem prehranjevanja?
– Kakšne so ustrezne količine posameznih skupin živil?
– Kako pogosto in kaj vključevati v prehrano?
– Kaj pomenita energijska in hranilna gostota hrane?
– Kaj so esencialna hranila?
– Kdaj je zlato okno za privzem hranil?
– Kakšen je najvarnejši pristop k hujšanju?
– Kakšen je vpliv maščob na možgane?
Mogoče so vam te teme že znane in stokrat slišane, vendar bomo na predavanju na enostaven način predstavili temeljna znanstvena dognanja in smernice na področju prehranjevanja, s pomočjo katerih boste lahko sami pripravljali uravnotežene obroke in s tem poskrbeli za svoje zdravje ter preprečili nastanek in razvoj različnih bolezni.

Z nami bo dr. Irena HREN, univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, klinična dietetičarka s 16-letnimi kliničnimi in raziskovalnimi izkušnjami v zdravstvu. V Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer je zaposlena, je predsednica Prehranskega tima.
Svoje izkušnje predaja študentom dietetike v Izoli, študentom zdravstvene nege v Ljubljani in Novem mestu in študentom kozmetike in wellnessa v Ljubljani. Je habilitirana predavateljica za višješolska strokovna predmeta Osnove zdravega prehranjevanja in Telesna dejavnost in zdravo prehranjevanje.
Strokovnost, čut za delo z ljudmi in zanesljivost so vrline, zaradi katerih se ljudje radi zatečejo k njej po pomoč in nasvete.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za fizične osebe je 30 € z 22-% DDV, za pravne osebe pa 45 € z 22-% DDV.

Prijava