PRESTAVLJENO ZARADI NOVIH UKREPOV IN RAZGLAŠENE EPIDEMIJE.
O NOVEM TERMINU VAS BOMO PRAVOČASNO OBVESTILI.
torek, 17. november 2020, 15.00–19.00
Poslovna stavba Nektar Natura, Ekslerjeva ulica 8, Kamnik
PREDAVATELJ
Tomaž VOZELJ, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije
Na delavnici bomo predstavili kuhinjske aparate in sodobno kuhinjsko tehniko, ki so nam v kuhinji lahko v veliko pomoč. Z njimi optimiziramo delovni proces, s tem zmanjšamo stroške, izboljšamo razpoložljivost ljudi v kuhinji ter ne nazadnje izboljšamo kvaliteto jedi. Tehniko v kuhinji moramo poznati do te mere, da vemo, kaj nam določen aparat omogoča in kako ga najbolje izkoristiti.
Na izobraževanju bomo govorili tudi o sestavi jedilnikov in pravilnem porcioniranju, ki prav tako prispeva k zmanjševanju stroškov in zavržene hrane.
PROGRAM
– Kako optimalno izkoristiti obstoječo opremo v kuhinji in kako nam sodobna oprema olajša delo:
– uporaba parnokonvekcijske pečice 24 ur na dan,
– kombinirana uporaba parnokonvekcijske pečice in hitrega ohlajevalca,
– Sous Vide kuhalnik za počasno kuhanje,
– vakuumski aparat – izkoristek,
– aparati delajo za nas.
Kaj potrebujemo za vse bolj kompleksno porcioniranje (velika pest ali 180 g) in delitev obrokov; kaj to predstavlja v količini pripravljenih obrokov:
– pri pripravi jedi razmislek o porcioniranju,
– izgled jedi ob porcioniranju, sestava jedilnika,
– velikost porcij glede na strukturo in potrebe uporabnikov.
Skupina je omejena na 10 udeležencev.
INFORMACIJE IN PRIJAVE
Kotizacija za udeleženca je 140 € neto (170,80 € z 22-% DDV).