vabimo na spletno delavnico

SMEH KOT UČNI PRIPOMOČEK


četrtek, 13. maj 2021, 13.00–14.00
 SPLETNA DELAVNICA

 PREDAVATELJICA

 Simona KREBS, mag. zdr. nege, je vaditeljica in učiteljica joge smeha ter Gibberisha z mednarodnim certifikatom, leta 2012 je ustanovila Inštitut za smeh, leto kasneje pa magistrirala na Fakulteti za zdravstvene vede v Mariboru z naslovom Joga smeha: orodje za samopomoč ali dopolnilna terapija.

Šolska ura je lahko izjemno dolga in napeta, še daljša, če poteka preko spleta in so otroci nemirni, nestrpni, se ne morejo skoncentrirati ali je snov za njih nezanimiva. S smehom in posebnimi tehnikami aktivacij lahko vsak učitelj svojo uro naredi zabavno, sproščujočo in hkrati učinkovito.
Malokdo ve, da je gibanje ključno za spremembo naših čustvev. Vendar ni treba, da gremo teč, fizično aktivnost lahko spodbudimo tudi s smehom; narejenim ali iskrenim – delujeta oba. Smeh ima učinek na predihanost, lažje se koncentriramo in s tem tudi učimo. Smeh deluje tudi na naše zdravje, saj krepi imunski sistem in medsebojne odnose.
Ste pomislili, da bi lahko z žlobudravščino ali jezikom brez pomena umirili razred, iskali nove ideje, izrazili določena čustva? Ne? Prav tako deluje tudi smeh. Aktivira našo desno polovico, ki je v današnjem svetu racionalnosti velikokrat premalo aktivna.
Zakaj je dobro aktivirati našo desno stran možganov, kako lahko to storimo in kakšne koristi prinaša tako otrokom kot učiteljem, boste izvedeli na aktivni, smeha učeči delavnici.

 PROGRAM

1. Nekaj o smehu
– Kaj je smeh, kje nastaja;
– Smeh kot vzvod za kreativnost;
– Vpliv smeha na telo, počutje in spomin;
– Igrivost, pozabljena aktivnost;
– Kako s smehom predihati možgane in se sprostiti;
– Žlobudravščina – jezik, ki sprošča in rešuje napetosti, nemir;
– Smeha se lahko naučimo – povezava misli-telo in obratno;
– Smeh kot orodje za lažje in učinkovitejše učenje.
2. Igrive vaje smeha, ki skozi dinamiko pripeljejo do igrivosti, sprostitve in povezanosti.
3. Gibberish ali žlobudravščina – stik z intuicijo in varno izražanje čustev.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za udeleženca je 50 € neto (61 € z 22-% DDV).

Prijava