vabimo na predavanje

PREHRANA ZA ZMANJŠANJE VNETNIH PROCESOV V TELESU


petek, 24. maj 2019, 18.00–19.30
Hotel NOX, Celovška cesta 469, Ljubljana

Prehranske navade so se od začetka industrijske revolucije spremenile na način, ki negativno vpliva na prirojeno imunost in vnetne procese. Prehranjevalni vzorci, ki več let spodbujajo visoko stopnjo vnetja, lahko vodijo v številne nenalezljive kronične bolezni, kot so bolezni srca in ožilja, sladkorna bolezen, rak, kronične vnetne bolezni črevesja, revmatoidni artritis …
Trg danes ponuja številne rešitve in je preplavljen z informacijami o naravnih izvlečkih in kakovostnih dodatkih, ki zmanjšujejo vnetja v telesu. Kaj pa o tem pravi sodobna znanost? Kakšna je zdrava varovalna prehrana, ki pomaga okrepiti imunski sistem in zagotavlja antioksidante, ki zmanjšujejo vnetne procese v telesu?

Na predavanju bomo odgovorili na vprašanja:
Kaj so končni produkti glikacije beljakovin in kaj so končni produkti lipoksidacije maščob (oboji spodbujajo vnetje)?
Kateri so dietni ukrepi za zmanjšanje stopnje vnetja in okrepitev imunosti?
Ali obstaja superhrana oziroma protivnetna čudežna živila?
Kaj so bioaktivne snovi?
Kako medsebojno (sinergično) delujejo živila?
Kateri so najboljši rastlinski kemoprotektorji in zelišča s protivnetnimi lastnostmi?
Kaj o soku višenj, aronije in kurkumi pravi znanost?

Z nami bo dr. Irena HREN, univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije, klinična dietetičarka s 16-letnimi kliničnimi in raziskovalnimi izkušnjami v zdravstvu. V Splošni bolnišnici Novo mesto, kjer je zaposlena, je predsednica Prehranskega tima.
Svoje izkušnje predaja študentom dietetike v Izoli, študentom zdravstvene nege v Ljubljani in Novem mestu in študentom kozmetike in wellnessa v Ljubljani. Je habilitirana predavateljica za višješolska strokovna predmeta Osnove zdravega prehranjevanja in Telesna dejavnost in zdravo prehranjevanje.
Strokovnost, čut za delo z ljudmi in zanesljivost so vrline, zaradi katerih se ljudje radi zatečejo k njej po pomoč in nasvete.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za fizične osebe je 30 € z 22-% DDV, za pravne osebe pa 45 € z 22-% DDV.

Prijava