vabimo na spletno predavanje

S PREHRANO DO DOBREGA IMUNSKEGA SISTEMA


petek, 18. december 2020, 17.00–18.30
SPLETNO PREDAVANJE

 PREDAVATELJICA

Dr. Irena HREN, klinična dietetičarka s 17-letnimi kliničnimi in raziskovalnimi izkušnjami v zdravstvu. Zadnjih 10 let je zaposlena v Splošni bolnišnici Novo mesto, od leta 2014 je mentorica študentom in pripravnikom dietetike. Aktivno je sodelovala v nacionalnih in mednarodnih projektih na področju preventivnega zdravstvenega varstva odraslih bolnikov ter v kliničnih preizkušanjih bolnikov s sladkorno boleznijo. Ima preko 20 aktivnih udeležb na evropskih kongresih in strokovnih srečanjih. Je avtorica več kot 140 objav s področja humane prehrane v slovenskih in mednarodnih strokovnih publikacijah. Strokovnost, čut za delo z ljudmi in zanesljivost so vrline, zaradi katerih se ljudje radi zatečejo k njej po pomoč in nasvete.

Krepitev imunskega sistema je tek na dolge proge. Prehrana lahko podpira in ugodno vpliva na imunski sistem človeka, lahko pa ga ruši. Zato so priporočljiva tista hranila, ki zavirajo vnetje in imunost podpirajo. Trg ponuja različne rešitve in je preplavljen z informacijami o naravnih izvlečkih in kakovostnih dodatkih, dejstvo pa je, da se zdravje in dober imunski sistem gradi počasi in vsak dan.
Predavateljica bo razložila osnove varovalne prehrane s poudarki na ključnih hranilih, ki pripomorejo h krepitvi imunskega sistema, opozorila bo na medsebojno delovanje sestavin, na vpliv črevesne mikroflore na odpornost ter predstavila vpliv končnih produktov lipoksidacije in glikacije na vnetne procese v telesu.
Po predavanju bo odgovorila tudi na vprašanja udeležencev.

 PROGRAM

Vloga prehrane v obdobju epidemije
Dietni ukrepi za zmanjšanje stopnje vnetja in okrepitev imunosti
Ključna hranila, na katera je treba biti še posebej pozoren
Ali obstaja superhrana in čudežna protivnetna zdravila
Kaj so bioaktivne snovi
Medsebojno (sinergistično) delovanje sestavin hrane
Dodajanje vitaminov in mineralov – nujno?
Kaj je to glikacija in lipoksidacija končnih produktov in kakšno vlogo ima pri nastanku vnetnih mediatorjev
Črevesna mikroflora in odpornost
Najpogostejše pasti pri načrtovanju prehrane

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za udeleženca je 30 € z vključenim DDV.

Prijava