kuharske pomočnike in kuharje vrtcev in osnovnih šol vabimo na delavnico
OPREDELITEV IN ORGANIZACIJA DEL V ŠOLSKI KUHINJI TER TEHNIKE PRIPRAVE ŽIVIL
torek, 27. junij 2017, 9.00–12.30
Osnovna šola Vič, Abramova ulica 26 , Ljubljana (parkiranje urejeno)
V kuhinji je dobro sodelovanje vodje kuhinje in kuharskega pomočnika zelo pomembno. Pogoj za to je, da kuharski pomočnik dobro pozna opredelitev del v kuhinji, tehnike priprave živil ter seveda vsakodnevni načrt dela. Le tako je lahko tandem vodja kuhinje-kuharski pomočnik zmagovalna kombinacija, delo v kuhinji pa odgovorno, nemoteno in spontano.
Na delavnici vam bomo predstavili, kako naj bi bilo organizirano delo v kuhinji, v praktičnem delu pa vam bomo pokazali različne postopke predpriprave živil.
Skupaj bomo pripravili tudi nekaj jedi in osvojili različne tehnike priprave mesa, sadja in zelenjave ter oblikovali že gotove jedi. Predstavili bomo tudi mise en place.
PREDAVATELJICA
Slavica SMRDEL je kuharska mojstrica, ki ostaja zvesta tradiciji in v ospredje postavlja kuhinjo s sezonskimi in lokalnimi osnovami. Več kot 20 let je vodila različna kuharska šolanja in kot kuharska mojstrica dobila številna zlata priznanja.
Je tudi avtorica dveh kuharskih knjig, Jedi naših starih mam in Navdih.
S svojimi jedmi nas razveseljuje kot vodja kuhinje v Central Hotelu v Ljubljani.
PROGRAM
Opredelitev del, ki jih opravlja kuharsko osebje.
Organizacija dela v kuhinji: razdelilna in centralna kuhinja.
Mise en place.
Tehnike drobnega in grobega rezanja in sekljanja sadja in zelenjave.
Fina priprava mesa.
Zorenje, predpriprava in mariniranje mesa.
Pečenje in rezanje različnih vrst mesa.
Pravilna tehnika in oblikovanje že gotovih jedi.
Skupina je omejena na 15 udeležencev.
Prosimo, da s seboj prinesete kuharsko obleko in pokrivalo.
INFORMACIJE IN PRIJAVE
Kotizacija za udeleženca je 130 € neto (158,60 € z 22-% DDV) invključuje predavanje in sodelovanje na kuharski delavnici.