vodje šolske prehrane in kuharje v vrtcih in šolah vabimo na delavnico

KUHAMO ZA OTROKE  – namazi in enolončnice


 četrtek, 7. december 2017, 15.30–19.00
Central Hotel, Miklošičeva 9, Ljubljana

Prihajajo zimski, hladni dnevi, ko nam prijajo tople jedi. To je čas, ko radi posegamo po mineštrah in drugih enolončnicah, ki so zdrave, saj predstavljajo bogat vir mineralov, vitaminov, vlaknin, proteinov in fitokemikalij. Organizem preko juh, poleg vode, najlažje absorbira hranilne snovi in jih tudi najlažje izkoriti za ohranjanje zdravja.
Na kuharski delavnici vam bomo pokazali, kako pravilno pripravimo enolončnice in mineštre ter pravilno uporabimo začimbe, da v jedi ohranimo čim več hranilnih snovi, pomembnih za otrokovo zdravje in razvoj.
Na delavnici bomo pripravili tudi različne namaze, ki jih lahko ponudimo otrokom kot samostojen obrok za zajtrk in malico ali na kakovostnem kruhu kot prilogo k mineštri ali enolončnici.

 PREDAVATELJICA

Slavica SMRDEL je kuharska mojstrica, ki ostaja zvesta tradiciji in v ospredje postavlja kuhinjo s sezonskimi in lokalnimi osnovami. Več kot 20 let je vodila različna kuharska šolanja in kot kuharska mojstrica dobila številna zlata priznanja. Je tudi avtorica dveh kuharskih knjig, Jedi naših starih mam in Navdih. S svojimi jedmi nas razveseljuje kot vodja kuhinje v Central Hotelu v Ljubljani.

 PROGRAM

Namazi:
jabolčni namaz z orehi
fižolov ali čičerikin namaz
 piščančji namaz
krompirjev namaz s tuno
Enolončnice: 
bio ješprenj z zelenjavo
enolončnica s kolerabo
zelenjavna enolončnica s proseno kašo
vipavska jota

Skupina je omejena na 15 udeležencev.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za udeleženca je 130 € neto (158,60 € z 22-% DDV) in vključuje predavanje in sodelovanje na kuharski delavnici.

Prijava