v sodelovanju z Osnovno šolo Vič
vodje šolske prehrane in kuharje v vrtcih in šolah vabimo na delavnico

KUHAMO ZA OTROKE

Organizacija dela v šolski kuhinji


torek, 26. februar 2019, 9.00–12.30
Osnovna šola Vič, Abramova ulica 26, Ljubljana

Delo v šolski kuhinji je predvsem timsko, zato je zelo pomembno, da je dobro organizirano. Potekati mora nemoteno in ekonomično, zato je bistveno, da je vodja prehrane seznanjen z vsemi parametri, ki lahko vplivajo na delo v kuhinji, in osebje z opredelitvijo del.
Na delavnici vam bomo podali temeljne usmeritve organizacije dela v šolski kuhinji in opredelili vloge osebja. Govorili bomo o načrtovanju jedilnikov, časovnega okvira in  izkoriščenosti aparatov.
Del delavnice smo namenili tudi nakupu živil, skladiščenju, normativom in ne nazadnje pomembnosti mise en place.

 PREDAVATELJ

Tomaž VOZELJ, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije

 PROGRAM

Vloge v kuhinji – timu:
– vodja prehrane
– vodja kuhinje
– kuhar
– kuharski pomočniki
– ostalo osebje kuhinje

Plan dela:
– osebje
– izkoriščenost aparatov
– časovni okvir
– jedilnik

Nakup:
– ali vemo, kaj želimo
– ali dobimo, kar želimo

Skladiščenje:
– izkoriščenost zalog
– načrtovanje zalog

Normativi:
– načrtovanje obroka

Mise en place zajema:
– predpripravo na delo – temelj
– pripravo ali glavno opravilo – kuhanje
– postrežbo jedi s porcioniranjem (razvoz in delilna linija)
– zaključna dela

Praktični prikaz organizacije dela na dveh jedeh – delo v skupinah.

Skupina je omejena na 15 udeležencev.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za udeleženca je 130 € neto (158,60 € z 22-% DDV) in vključuje predavanje in sodelovanje na kuharski delavnici.

Prijava