v sodelovanju z Osnovno šolo Vič
vodje šolske prehrane in kuharje v vrtcih in šolah vabimo na delavnico
KUHAMO ZA OTROKE
Organizacija dela v šolski kuhinji
torek, 26. februar 2019, 9.00–12.30
Osnovna šola Vič, Abramova ulica 26, Ljubljana
Delo v šolski kuhinji je predvsem timsko, zato je zelo pomembno, da je dobro organizirano. Potekati mora nemoteno in ekonomično, zato je bistveno, da je vodja prehrane seznanjen z vsemi parametri, ki lahko vplivajo na delo v kuhinji, in osebje z opredelitvijo del.
Na delavnici vam bomo podali temeljne usmeritve organizacije dela v šolski kuhinji in opredelili vloge osebja. Govorili bomo o načrtovanju jedilnikov, časovnega okvira in izkoriščenosti aparatov.
Del delavnice smo namenili tudi nakupu živil, skladiščenju, normativom in ne nazadnje pomembnosti mise en place.
PREDAVATELJ
Tomaž VOZELJ, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije
PROGRAM
Vloge v kuhinji – timu:
– vodja prehrane
– vodja kuhinje
– kuhar
– kuharski pomočniki
– ostalo osebje kuhinje
Plan dela:
– osebje
– izkoriščenost aparatov
– časovni okvir
– jedilnik
Nakup:
– ali vemo, kaj želimo
– ali dobimo, kar želimo
Skladiščenje:
– izkoriščenost zalog
– načrtovanje zalog
Normativi:
– načrtovanje obroka
Mise en place zajema:
– predpripravo na delo – temelj
– pripravo ali glavno opravilo – kuhanje
– postrežbo jedi s porcioniranjem (razvoz in delilna linija)
– zaključna dela
Praktični prikaz organizacije dela na dveh jedeh – delo v skupinah.
Skupina je omejena na 15 udeležencev.
INFORMACIJE IN PRIJAVE
Kotizacija za udeleženca je 130 € neto (158,60 € z 22-% DDV) in vključuje predavanje in sodelovanje na kuharski delavnici.
Prijava