v sodelovanju z Osnovno šolo Vič
vodje šolske prehrane in kuharje v vrtcih in šolah vabimo na delavnico

KUHAMO ZA OTROKE

Kuhanje v parnokonvekcijskih pečicah

Zlaganje na krožnik in porcioniranje


sreda, 27. junij 2018, 9.00–13.00
Osnovna šola Vič, Abramova ulica 26, Ljubljana

Pri pripravi jedi s klasično toplotno obdelavo se nam lahko zgodi, da je meso presuho, izsušeno, riba razpade, zelenjava pa pri kuhanju v vodi izgubi vse hranilne snovi. Priprava hrane v parnokonvekcijski pečici je bolj enostavna od klasičnih načinov, a zahteva nekaj znanja in predpriprav. Pripravljena jed nas bo nagradila s polnim okusom, lepo barvo in teksturo. In najpomembneje – živilo bo ohranilo bistveno več hranilnih snovi.
Na delavnici vam bomo predstavili delo s parnokonvekcijsko pečico, vas poučili o jedeh, ki so najbolj primerne za tovrstno peko, o predpripravi, času peke in ustrezni temperaturi.
Del izobraževanja bomo posvetili tudi zlaganju jedi na krožnik ter porcioniranju.

 PREDAVATELJ

Tomaž VOZELJ, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije

 PROGRAM

– Kako najbolje izkoristiti parnokonvekcijsko pečico.
– Manjša temperatura, boljši izkoristek, nižji stroški.
Priprava mesa in zelenjave pred toplotno obdelavo.
– Kuhanje zamrznjene zelenjave.
– Pečenje z ohranjanjem sočnosti živil.
– Enostavni in sestavljeni narastki – zloženke.
– Zlaganje na krožnik in porcioniranje.

Na kuharski delavnici bomo:
– pripravili in pekli meso v parnokonvekcijski pečici,
– kuhali zamrznjeno zelenjavo,
– pripravili porcijske obroke (polenta s paradižnikovo omako, prsi piščanca, korenje in bučka, nariban sir in špinača),
– pripravili zelenjavni narastek,
– spekli proseni narastek,
– sestavili ribjo zloženko,
– skuhali ješprenovo zelenjavno rižoto in
– spekli zelenjavni namaz s sirom.

Skupina je omejena na 15 udeležencev.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za udeleženca je 130 € neto (158,60 € z 22-% DDV) in vključuje predavanje in sodelovanje na kuharski delavnici.

Prijava