Ponudba za vrtce in šole

DELAVNICA KOMUNICIRANJE Z LUTKO


Lutka ima v vzgojnem procesu večplastno vlogo; pomaga pri socializacijskem procesu, krepi samozavest in je neusahljiv vir ustvarjalnosti in domišljije. A ne samo to – lutka ima tudi terapevtski namen; vedno je pripravljena poslušati, usmerjati in dajati povratna sporočila. Z otrokom preživlja dan, z njim spi in se igra in s tem postane povezovalni člen med otrokom in vzgojiteljico, s čemer se poglobijo odnosi in izboljša komunikacija.
Na delavnici bomo predstavili različne lutkovne tehnike ter njihove prednosti in omejitve. Poudarek bo predvsem na ročni lutki; kako ji vdihniti življenje, dati osebnost in z njo voditi dialog.

PREDAVATELJ

Delavnico bo vodil Brane VIŽINTIN, specialist za lutkovno animacijo in ustanovitelj treh poklicnih lutkovnih gledališč. Je član Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer je oblikoval več kot 100 nosilnih vlog. Med 2006 in 2013 je predaval na Umetniški akademiji Osjek. Od leta 2011 je predavatelj na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Ima tudi izkušnje na področju terapevtskega dela z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami.

 PROGRAM

Osnove animacije in oživljanje materiala.
Predstavitev in prikaz lutkovnih tehnik (ročne lutke, javajke, animacije predmetov in delov telesa, marionete, mimične lutke …).
Prednosti in omejitve različnih tehnik.
Osnove animacije ročne lutke: naučili se bomo tehnik oživljanja ročne lutke, govora, kretenj, premikanja telesa in prostorskega obvladovanja lutkovnega odra.
Dialog igralec – lutka: vodili bomo pogovor med igralcem in lutko in se naučili izraziti njeno osebnost.
 Progam lahko prilagodimo potrebam vašega zavoda.

IZVEDBA IN CENA

Za izvedbo potrebujemo primeren prostor. V skupini naj ne bo več kot 15 udeležencev.
Delavnica obsega 8 andragoških ur. Zaželeno je, da jo izvedemo v dveh delih (2 x 4 andragoške ure).
Termin izvedbe po dogovoru.
Cena za izvedbo 8-urne delavnice je 1.400 €. Obsega izvedbo delavnice in potne stroške.