Aletheia – Katja Petrovec, s.p.

aletheia-logo

Delavnica: Komuniciranje z lutko

🗓️ po dogovoru, 8 andragoških ur (predlagano 2 x 4)

📍 v živo

🧑‍💼 do 15 udeležencev

Na delavnici bomo predstavili različne lutkovne tehnike ter njihove prednosti in omejitve. Poudarek bo predvsem na ročni lutki; kako ji vdihniti življenje, dati osebnost in z njo voditi dialog.

Delavnica: Komuniciranje z lutko v vrtcu

Opis izobraževanja

Lutka ima v vzgojnem procesu večplastno vlogo; pomaga pri socializacijskem procesu, krepi samozavest in je neusahljiv vir ustvarjalnosti in domišljije. A ne samo to – lutka ima tudi terapevtski namen; vedno je pripravljena poslušati, usmerjati in dajati povratna sporočila. Z otrokom preživlja dan, z njim spi in se igra in s tem postane povezovalni člen med otrokom in vzgojiteljico, s čemer se poglobijo odnosi in izboljša komunikacija.

Na delavnici bomo predstavili različne lutkovne tehnike ter njihove prednosti in omejitve. Poudarek bo predvsem na ročni lutki; kako ji vdihniti življenje, dati osebnost in z njo voditi dialog.

Program

– Osnove animacije in oživljanje materiala.

– Predstavitev in prikaz lutkovnih tehnik (ročne lutke, javajke, animacije predmetov in delov telesa, marionete, mimične lutke …).

Prednosti in omejitve različnih tehnik.

– Osnove animacije ročne lutke: naučili se bomo tehnik oživljanja ročne lutke, govora, kretenj, premikanja telesa in prostorskega obvladovanja lutkovnega odra.

Dialog igralec – lutka: vodili bomo pogovor med igralcem in lutko in se naučili izraziti njeno osebnost.

 

Progam lahko prilagodimo potrebam vašega zavoda.

Izvajalec

Brane Vižintin

Brane Vižintin je specialist za lutkovno animacijo in ustanovitelj treh poklicnih lutkovnih gledališč. Je član Lutkovnega gledališča Ljubljana, kjer je oblikoval več kot 100 nosilnih vlog. Med 2006 in 2013 je predaval na Umetniški akademiji Osjek. Od leta 2011 je predavatelj na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Ima tudi izkušnje na področju terapevtskega dela z otroki in mladostniki s posebnimi potrebami.

Izvedba in cena

Za izvedbo potrebujemo primeren prostor. V skupini naj ne bo več kot 15 udeležencev.

Delavnica obsega 8 andragoških ur. Zaželeno je, da jo izvedemo v dveh delih (2 x 4 andragoške ure).

Termin izvedbe po dogovoru.

Cena za izvedbo 8-urne delavnice je 1.800 € + DDV. Obsega izvedbo delavnice in potne stroške.

Obrazec za povpraševanje​

Za več informacij nas lahko pokličete na 031 707 589, nam pišete na aletheia@aletheia-slo.com ali pa izpolnete spodnji obrazec.

"*" indicates required fields

Kontaktna oseba
Elektronski naslov*
Katero izobraževanje vas zanima?
Izberite izobraževanje iz stalne ponudbe ali izobraževanje po meri:*
Privolitev*
Privolim, da Aletheia, Katja Petrovec s. p. kot upravljavec zbira in uporablja zgoraj navedeni e-naslov/e-naslove, ime in priimek ter naziv organizacije za obveščanje o potencialno relevantnih izobraževalnih dogodkih v organizaciji Aletheie. Zgoraj navedeni podatki se hranijo in uporabljajo do preklica, vendar ne več kot 10 let od privolitve. Zunanji uporabnik vaših podatkov je zgolj ponudnik storitev e-poštnega marketinga (pogodbeni obdelovalec), izjemoma je lahko zunanji uporabnik tudi tisti, ki bi za to imel izrecno zakonsko podlago. Avtomatizirano odločanje in profiliranje se ne izvaja. Privolitev lahko kadarkoli prekličete po e-pošti ali na drug pisen način, ne da bi to vplivalo na obdelavo podatkov do preklica. V skladu s Splošno uredbo (EU) o varstvu podatkov imate tudi pravico do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki in pravico do popravka, omejitve obdelave, ugovora, izbrisa in prenosljivosti vaših podatkov ter možnost prijave morebitne kršitve pri Informacijskem pooblaščencu.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.