19. 11. 2025 | 14.00–17.00
 spletna izvedba – zoom
Na izobraževanju bomo predstavili zagotavljanje varne hrane v šolskih prehranskih obratih.
Osredotočili se bomo na sistem HACCP, ki je ključen pri preprečevanju tveganj za zdravje. Poudarili bomo pomen vodenja dokumentacije v skladu s tem sistemom, ki omogoča sledljivost in učinkovito upravljanje s tveganji.
Poseben poudarek bomo namenili ustrezni higieni prostora, živil in zaposlenih, saj je prav ta temelj zagotavljanja varne hrane. Obravnavali bomo tudi alergene kot pomemben dejavnik tveganja za zdravje.
 
															– Zakonodaja s področja zagotavljanja varnosti živil
– Sistem HACCP: načela, kontrolne in kritične kontrolne točke, verifikacija, vodenje dokumentacije, prilagoditve sistema HACCP
– Ukrepanje v primeru neskladnosti
– Zagotavljanje varnosti živil: higiena prostora, zaposlenih in živil, sledljivost, tveganja, ravnanje z odpadki, prevoz živil, čiščenje
– Praktični primeri
Eva grohar gros
Univ. dipl. inž. živilske tehnologije, kot predavateljica je zaposlena na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana. Njena pedagoška področja so živilska kemija z analizo živil, zakonodaja, zagotavljanje kakovosti in nadzor, prehrana in dietetika ter medicinsko predpisane diete. Na BIC Ljubljana skrbi tudi za ustreznost deklaracij slaščičarskih in pekarskih proizvodov ter sodeluje z vodjo šolske prehrane pri postavitvi sistema HACCP, njegovih prilagoditvah in verifikacijah ter vodenju dokumentacije.
Kotizacija za udeleženca je 160 € + DDV. Drugemu in vsakemu naslednjemu udeležencu iz istega zavoda priznamo 20 % popusta.
Udeleženci prejmejo gradivo in potrdilo o udeležbi.
"*" indicates required fields