Aletheia – Katja Petrovec, s.p.

aletheia-logo

Dietna prehrana za otroke – vse o medicinsko predpisanih dietah

🗓️ 22. 9.–1. 12. 2022 | 13.30–15.00

📍 spletna izvedba – zoom

Na predavanjih boste spoznali različne alergije in se naučili, kako pravilno pripraviti primerno dieto na določeno alergijo in nadomestiti alergen z drugim živilom ter kako pravilno kombinirati različne diete.

Lahko se udeležite tudi posameznih predavanj.

Dietna prehrana za otroke - medicinsko predpisane diete

Opis izobraževanja

Neprimerna prehrana, premalo gibanja in onesnaženost na vseh področjih je le nekaj dejavnikov, ki vplivajo na povečano število otrok z dietami. Dolžnost organizatorjev prehrane in kuharjev je, da te diete poznajo in s tem pomagajo otrokom do bolj kvalitetnega življenja.

Na predavanjih boste spoznali različne alergije in se naučili, kako pravilno pripraviti primerno dieto na določeno alergijo in nadomestiti alergen z drugim živilom ter kako pravilno kombinirati različne diete.

Spoznali boste tudi, zakaj so medicinsko nepredpisane diete lahko škodljive za otroke in na kaj moramo biti pri izvajanju kakršne koli diete pri odraščajočem otroku še posebej pozorni.

Program

četrtek, 22. september 2022, 13.30–15.00

Varovalna prehrana; balastna dieta in redukcijska dieta

 

četrtek, 6. oktober 2022, 13.30–15.00

Alergijska dieta brez kravjega mleka

Alergijska dieta brez jajc

Alergijska dieta brez beljakovin pšenice

Alergijska dieta brez arašidov

Alergijska dieta brez drevesnih oreščkov

 

četrtek, 20. oktober 2022, 13.30–15.00

Brezglutenska dieta

 

četrtek, 10. november 2022, 13.30–15.00

Dieta pri laktozni intoleranci

Dieta pri fruktozni intoleranci

 

četrtek, 24. november 2022, 13.30–15.00

Sladkorna dieta – štetje ogljikovih hidratov – zdravljenje z inzulinsko črpalko ali FIT terapijo

 

četrtek, 1. december 2022, 13.30–15.00

Dieta pri motnjah presnove

Dieta pri drugih kroničnih boleznih

Izvajalec

Doc. dr. Evgen BENEDIK

Klinični dietetik na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana, predavatelj za področje prehrane ter mentor podiplomskim študentom na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. 2016 je ustanovil Inštitut za prehransko programiranje, od leta 2017 je tudi član Evropskega združenja za pediatrično gastroenerologijo, hepatologijo in prehrano.

Objavil je več kot 40 strokovnih in znanstvenih člankov, med njegova raziskovalna dela sodi tudi študij vpliva prehrane človeka v prvih 8000 dneh življenja na dolgoživost, pojav debelosti, sladkorne bolezni, srčno-žilnih ter drugih bolezni.

Kotizacija

Kotizacija za udeležbo na posameznem predavanju je 60 € in vključuje gradivo v elektronski obliki.

Prijavnica

"*" indicates required fields

Kontaktna oseba
Elektronski naslov*
Katero izobraževanje vas zanima?
Izberite izobraževanje iz stalne ponudbe ali izobraževanje po meri:*
Privolitev*
Privolim, da Aletheia, Katja Petrovec s. p. kot upravljavec zbira in uporablja zgoraj navedeni e-naslov/e-naslove, ime in priimek ter naziv organizacije za obveščanje o potencialno relevantnih izobraževalnih dogodkih v organizaciji Aletheie. Zgoraj navedeni podatki se hranijo in uporabljajo do preklica, vendar ne več kot 10 let od privolitve. Zunanji uporabnik vaših podatkov je zgolj ponudnik storitev e-poštnega marketinga (pogodbeni obdelovalec), izjemoma je lahko zunanji uporabnik tudi tisti, ki bi za to imel izrecno zakonsko podlago. Avtomatizirano odločanje in profiliranje se ne izvaja. Privolitev lahko kadarkoli prekličete po e-pošti ali na drug pisen način, ne da bi to vplivalo na obdelavo podatkov do preklica. V skladu s Splošno uredbo (EU) o varstvu podatkov imate tudi pravico do seznanitve z lastnimi osebnimi podatki in pravico do popravka, omejitve obdelave, ugovora, izbrisa in prenosljivosti vaših podatkov ter možnost prijave morebitne kršitve pri Informacijskem pooblaščencu.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.