učitelje in druge pedagoške delavce vabimo na spletni seminar

DELO OD DOMA IN STRES

Kako do pozitivne izkušnje, povezanosti z otroki, sodelavci in starši


sreda, 13. januar 2021, 17.00–18.30
SPLETNI SEMINAR

 PREDAVATELJICI

Dr. Lucija ČEVNIK, sociologinja, profesorica, specializantka lacanovske psihoanalize, publicistka, mentorica in svetovalka pri reševanju konfliktnih odnosov med starši in otroki/mladostniki ter celjenju ranjene samopodobe. S svojimi osebnimi in dolgoletnimi poklicnimi izkušnjami uči razvijati pozitivno samopodobo, zdrav odnos do lastnega telesa ter pomaga kvalitetno reševati konfliktne odnose. Svetuje in pomaga pri bolečem soočanju z globinami notranjih strahov ali pri spopadanju z različnimi oblikami perfekcionizma, ki nas hromijo. Izvaja osebna svetovanja, delavnice in predavanja za različne ciljne skupine (otroke, mladostnike, njihove starše, strokovne delavce v šolah, kadrovike, podjetnike, posameznike, ranljive skupine).
Anja ROGER, magistrica glasbene pedagogike, univ. dipl. muzikologinja in filozofinja ter specialistka waldorfske pedagogike; učiteljica glasbe z večletnimi izkušnjami poučevanja v javni in zasebni šoli s posebnimi pedagoškimi načeli. Poučuje po načelih Rudolfa Steinerja, ki niso zgolj pedagoška načela, temveč so filozofija, ki zajema poučevanje, organiziranje in način življenja z ozirom na naravo telesa, duše in duha. V duhu waldorfske pedagogike sledi izkustvu, ki vodi v dolgoročno znanje, za katerega je nujna tudi povezanost in sodelovanje kolektiva. Vodi glasbeno-gibalne delavnice, ki krepijo timski duh, sodelovanje in pletejo prijateljske odnose znotraj kolektiva.

 PROGRAM

»Res, nič več ni tako, kot je bilo,« je v zadnjih mesecih pogosto izrečena ugotovitev. Čas epidemije je obrnil na glavo naše ustaljene vsakdanje prakse in postavil pod vprašaj številne samoumevne družbene danosti. Tudi naše delo in službene obveznosti so se znašle pred številnimi novimi izzivi. Delo od doma je v času epidemije postala nova oblika delovne realnosti. Tudi za pedagoške delavce. Drži, domača pisarna ima lahko svoje prednosti. A če si v majhnem stanovanju »pisarno« delite še z doma šolajočimi otroki, ki se tako kot vi trudijo delati »na daljavo«, in ste prisiljeni obenem igrati vlogo starša, od doma poučevati otroke ter pri šolskih obveznostih in koordinaciji pomagati še svojim, potem resnično veste, kaj pomeni stres!
Spletni seminar je namenjen predstavitvi in deljenju praktičnih nasvetov, namigov ter idej iz »prve roke«, ki vam bodo v pomoč pri organizaciji časa, prostora, delitvi nalog in zadolžitev, vzpostavljanju rutine, usklajevanju različnih vlog ter postavljanju prioritet, da bo vaše delo od doma kar se da pozitivna izkušnja – tako za vas kot tudi za vse vaše družinske člane.
Poleg dobre organizacije dela doma pa je pomembno tudi sodelovanje in povezanost s sodelavci, z vodstvom šole ter starši.
Na seminarju bodo predstavljeni praktični primeri dobrih praks, kako usklajevati in vzdrževati dobro timsko sodelovanje in povezanost s kolektivom, vodstvom in starši.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za udeleženca je 40 € neto (48,80 z DDV).

Prijava