učitelje, vzgojitelje, specialne pedagoge, svetovalne delavce, psihologe in ravnatelje vabimo na seminar z delavnico

PRVA POMOČ PEDAGOŠKIM DELAVCEM PRI DELU Z OTROKI S POSEBNIMI POTREBAMI

Delavnica z MARJETO KREJČI HRASTAR, eno izmed petih MNRI* specialistov v Evropi


 sreda, 4. april 2018, 9.00–13.15
Central Hotel, Miklošičeva 9, Ljubljana

Včasih je bil na oddelku odstotek otrok s posebnimi potrebami majhen, danes pa se delež veča in včasih celo presega polovico oddelka. V zadnjih letih so oddelki, ki so specializirani za otroke s posebnimi potrebami, čedalje bolj polni in postajajo prostorsko premajhni. Tako se pedagoški delavci vse pogosteje srečujejo z agresivnimi, hiperaktivnimi in nezainteresiranimi otroki, a marsikdaj premalo opremljeni za delo z njimi. Visokošolski pedagoški programi namreč niso prilagojeni trenutni situaciji in tako še ne vključujejo določenih vsebin, ki so nujne za razumevanje in obvladovanje otrok s posebnimi potrebami.
Na delavnici boste zato pridobili znanja, ki temeljijo na najnovejših odkritjih nevroznanosti, s pomočjo katerih boste lažje prepoznali stiske otrok, bolje razumeli, kaj se z njimi dogaja, in se opremili z orodji, ki vam bodo olajšala delo z njimi.

 PREDAVATELJICA

Marjeta KREJČI HRASTAR, višja fizioterapevtka, ki je kot prva Slovenka opravila specializacijo iz integracije refleksov po metodi MNRI in je ena od petih tovrstnih specialistov v Evropi. Je tudi Brain Gym in BBA inštruktorica in se intenzivno strokovno izobražuje ter pridobiva klinično prakso, tako v ZDA kot v Evropi, na nivoju neinvazivnih tehnik vstopanja v integracijo primarnih možganskih povezav na podlagi gibanja, katerih rezultat je razvoj tako višjih kot nižjih možganskih funkcij. Vodi rehabilitacijski center, ki se osredotoča na optimiziranje možganskega delovanja. Iskana ni le v Sloveniji, povpraševanja in stranke dobiva tudi iz Avstrije, Hrvaške in Rusije.
* The Masgutova neurosensorimotor reflex integration. MNRI™ je univerzalna metoda, pri kateri gre za ponovno uravnoteženje nevrološkega razvoja in integracijo primarnih gibov, refleksov, koordinacijskega sistema in sposobnosti za optimalno delovanje, razvoj in učenje.

 PROGRAM

Kratka učinkovita razlaga možganskega delovanja.
Kako prepoznati otroka, ki je v stresu, ki je zmrznil, ki se bori (fight-fight-freeze).
Načini, kako se otroku približati in njegov stres obvladati.
Kaj pa nemotivirani otroci?
Agresivnost – od kod prihaja in kako si lahko pomagamo.
Enostavne vaje za povečanje zbranosti.
Kako doseči vaje za boljše pomnjenje pri sebi in otrocih.
Možnosti gibalnih tehnik pri individualni obravnavi.
Predstavitev novih tehnik sproščanja.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za udeleženca je 130 € neto (158,60 € z 22-% DDV) in vključuje strokovno gradivo in pogostitev.

Prijava