6 DNI DO ODLIČNOSTI V VODENJU
6. dan – četrtek, 11. junij 2020
USTVARJALNO REŠEVANJE POSLOVNIH IZZIVOV in POSLOVNI BONTON
Brane GRUBAN, 9.00–12.15 (odmor ob 10.30)
Ustvarjalno reševanje poslovnih izzivov, kreativni in lateralni način razmišljanja
– izzivi iz okolja terjajo nove miselne vzorce
– lateralno, kreativno ali desno razmišljanje: kaj je to
– kaj je ustvarjalnost in kako do nje
– Osborn Parnesova teorija ustvarjalnosti
– upravljanje poslovnih izzivov: strateško + ustvarjalno
– strateška upravljavska orodja
– model za reševanje poslovnih izzivov v praksi: KAKO
12.15–12.45 odmor
Bojana KOŠNIK ČUK, 12.45–15.00
Poslovni bonton
– pravila sodobnega bontona – novosti
– sprejemi, banketi, poslovna kosila, svečane večerje
– razdelitev vlog za mizo (protokol, organizator, gostitelj, gost)
Protokol za mizo
– vedenje za mizo, kako se posesti za mizo, kdo prvi sede
– pravilna uporaba pribora, kozarcev
– kdo pri obroku prvi začne jesti in kdo zaključi, kam s prtičkom
– pravilno sedenje in drža za mizo
– kdaj povedati zdravico ali zahvalo, koliko časa traja poslovni obrok
– začetne in zaključne pijače, pokušanje vina in vinski snobizem
– kako pojemo posamezne jedi in poskušanje hrane pri drugih
– pogovori v restavracijah
– posebnosti v drugih kulturnih okoljih
Zaključek