odvetnike vabimo na delavnico

KAKO Z VPLIVANJEM NA NIŽJE MOŽGANSKE STRUKTURE DO VEČJEGA POMNJENJA IN HITREJŠEGA SPOMINA

Telo ne uboga, jezik ne najde besed, misli ne stečejo


Delavnica z MARJETO KREJČI HRASTAR, eno izmed petih MNRI* specialistov v Evropi


 petek, 20. april 2018, 9.00–12.30
Central Hotel, Miklošičeva 9, Ljubljana

Današnji način življenja je hočeš nočeš stresen. Lovijo nas roki, praktično povsod nas lahko ujame nujen klic, elektronska pošta in obvestilo, ki nas preplavi z nelagodnimi občutki. Sami se trudimo za obvladovanje stresa po klasičnih, znanih, preverjenih metodah; tečemo, izvajamo jogo, se zdravo prehranjujemo, se trudimo, da bi dovolj spali. Kljub temu pa nam telo vedno odpove ob najbolj nepravem času. Samosabotažni programi človeškega funkcioniranja namreč izvirajo iz nižjih možganskih struktur, ki ne upoštevajo koledarja in ure in zato ob stresu najraje priplavajo na površje in nam povzročijo težave. Vrtiljak stresne osi sam po sebi zavrti svoj vrtinec in naše telo potegne iz homeostaze. Telo ne uboga, jezik ne najde besed, misli ne stečejo.
Nova dognanja nevroznanosti dokazujejo, da je na nižje možganske strukture, ki sprožajo stresni vrtinec, možno kvalitetno trajno vplivati s posebnimi metodami dela. Na delavnici nam bo Marjeta Krejči Hrastar predstavila, kako lahko z dotiki na senzorna mesta tudi v odrasli dobi vplivamo na možganske strukture; te se namreč ne oblikujejo le v razvojnem obdobju – nanje lahko vplivamo in jih spreminjamo vse življenje.
Udeleženci bodo na delavnici usvojili različne tehnike, s katerimi bodo lahko vplivali na stresno os, dosegli boljše pomnjenje in zbranost ter hitrejši priklic iz spomina.

 PREDAVATELJICA

Marjeta KREJČI HRASTAR, višja fizioterapevtka, ki je kot prva Slovenka opravila specializacijo iz integracije refleksov po metodi MNRI in je ena od petih tovrstnih specialistov v Evropi. Je tudi Brain Gym in BBA inštruktorica in se intenzivno strokovno izobražuje ter pridobiva klinično prakso, tako v ZDA kot v Evropi, na nivoju neinvazivnih tehnik vstopanja v integracijo primarnih možganskih povezav na podlagi gibanja, katerih rezultat je razvoj tako višjih kot nižjih možganskih funkcij. Vodi rehabilitacijski center, ki se osredotoča na optimiziranje možganskega delovanja. Iskana ni le v Sloveniji, povpraševanja in stranke dobiva tudi iz Avstrije, Hrvaške in Rusije.
* The Masgutova neurosensorimotor reflex integration. MNRI™ je univerzalna metoda, pri kateri gre za ponovno uravnoteženje nevrološkega razvoja in integracijo primarnih gibov, refleksov, koordinacijskega sistema in sposobnosti za optimalno delovanje, razvoj in učenje.

 PROGRAM

Samozaznava
– Ujemimo svoj delovni ritem – PACE – kvalitetna priprava na delovno temperaturo
– Kratka učinkovita razlaga možganskega delovanja za lažje razumevanje sebe in okolice
– Razumevanje  možganov
– Razlaga dominantnosti profila  – kako delujem glede na dominanco
– Pomen dotika
– Nekaj me ustavi – kako naprej
– Kako doseči večje pomnjenje in kako doseči hitrejši priklic iz spomina
Kako doseči še večjo zbranost
– Spreminjanje današnje populacije zaradi uporabe informacijsko komunikacijske tehnologije
– Kako deluje mehanizem stresa in kako si ob sprožitvi stresne osi lahko kvalitetno pomagam
– Sodoben način sproščanja

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za udeleženca je 160 € neto (195,20 € z 22-% DDV) in vključuje strokovno gradivo in pogostitev.

Prijava