vabimo na spletno predavanje

KAKO NAM AJURVEDA LAHKO POMAGA PRI KREPITVI IMUNSKEGA SISTEMA


torek, 12. januar 2021, 17.00–18.30
SPLETNO PREDAVANJE

 PREDAVATELJICA

mag. Kaja KASTNER YADAV, medn. certif. svetovalka ajurvede in učiteljica joge. Z ajurvedo se je spoznala leta 2004, študirala je pri svetovno znanem ajurvedskem zdravniku dr. Vasant Ladu na Ajurvedskem Inštitutu v ZDA ter se izpopolnjevala v Indiji in Nemčiji. Je članica ameriškega združenja NAMA. Od leta 2014 vodi in deluje v centru Ajurjoga, piše strokovne članke ter vodi individualna ajurvedska svetovanja.

Ajurveda je prva znanost o življenju, stara več kot 3.000 let, a ostaja aktualna tudi danes. Še toliko bolj, ker smo se z modernim načinom življenja, prehranjevanja in zdravljenja oddaljili od svoje narave, naravnih potreb telesa in uma. Telo ima sposobnosti samozdravljenja, a le, če mu omogočimo prave pogoje. Dober imunski sistem, ojas v ajurvedi, je končni produkt optimalno delujočih funkcij telesa in uma, ki ga dosežemo z upoštevanjem treh stebrov zdravja.
Na predavanju nam bo predavateljica predstavila ajurvedo ter razvrščanje ljudi na tri osnovne psihofizične tipe; vata, pitta in kapha. Razložila nam bo, kako poteka razvoj bolezni, kar nam bo v pomoč pri prepoznavanju simptomov neravnovesja.
Ajurveda je sicer individualna znanost, ki obravnava vsakega posameznika posebej, vendar nam nudi tudi nekaj splošnih napotkov s treh področij oz. treh stebrov zdravja; način življenja, prehrana in zelišča.

Govorili bomo o:
–  primerni dnevni in jutranji rutini, ki ohranja zdravje in krepi imunski sistem,
–  pomenu primerne prehrane ter nastanku toksinov in njihovi odpravi ter
–  uporabi zelišč, ki krepijo imunski sistem.

Predavanje je primerno za vsakogar, ne glede na predznanje o ajurvedi.

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Kotizacija za udeleženca je 30 € z vključenim DDV.

Prijava